latinica  ћирилица
10/06/2015 |  19:59 | Autor: RTRS

RTRS: Mi smo servis svih građana (VIDEO)

Povodom novih optužbi predsjednika SDS-a Mladena Bosića, upućenih Radio Televiziji Republike Srpske, oglasio se i Uređivački kolegijum naše medijske kuće.
RTRS - RTV dom - Foto: RTRS
RTRS - RTV domFoto: RTRS

- Nismo dužni da svakodnevno odgovaramo na konstantne optužbe Srpske demokratske stranke koje se mogu svesti na jednu rečenicu plasiranu u raznim formama i u različitim situacijama, a koja se svodi na matricu, da nismo Јavni servis svih građana.

Predsjednik ove stranke Mladen Bosić, još jednom je sinoć ponovio da se RTRS stavio u službu jedne stranke.

Poštujući zakon o Јavnom servisu, na koji se poziva SDS, obavezni smo da, prije svega, damo puni doprinos afirmaciji Republike Srpske i svih njenih najvažnijih institucija.

Obavezni smo da ne zaboravimo sve one koji su stvarali i svoj život dali za Republiku Srpsku.

Obavezni smo da ravnomjerno u programu emitujemo sadržaje iz svih dijelova naše Srpske.

Osim informisanja, obavezni smo da tumačimo procese, obrazujemo i budemo jedan od stubova društva.

Nikada nismo bježali od kritike ali od kritizerstva se ne moramo sami braniti jer nam u prilog idu činjenice i povjerenje naših gledalaca.

Јedna od posljednjih je bila u vrijeme terorističkog napada u Zvorniku kada nam je javno odato priznanje nakon što smo te noći u otvorenom programu prenoseći umirujuće poruke najodgovornijih ljudi Zvornika i funkcionera Republike Srpske doprinijeli smirivanju situacije.

Veliki je spisak i zahtjeva koje smo upućivali predstavnicima Srpske demokratske stranke i njenom predsjedniku gospodinu Bosiću za gostovanja u našim političkim emisijama, uz napomenu da biraju i datum i vrijeme gostovanja.

Nažalost, nisu se odazivali na gostovanje u informativnim emisijama Indirektno u dva navrata, nisu htjeli da budu sagovornici u Pečatu, nisu htjeli da odgovore na pitanja za naš Dnevnik, poslanici SDS-a u NSRS i Parlamentarnoj skupštini BiH nisu htjeli da gostuju u emisiji Krug.

Sva gostovanja su odbijali nekoliko sati prije emisija ili u zadnji čas, dovodeći nas u sitaciju da odgađamo emisije ili da gledaoci steknu ustisak da ih nismo namjerno željeli zvati.

Nedolasci predstavnika SDS-a u program RTRS i odbijanje davanja izjava koriste isključivo SDS-u kako bi i dalje mogli da ponavljaju da nismo javni servis svih građana.

Ponovo pozivamo predsjednika SDS-a Mladena Bosića da gostuje u programu Radio Televizije Republike Srpske u bilo koje vrijeme i da sam odredi politički reciprocitet sagovornika, kao i sve ostale u ovoj stranci.

Čiji smo mi javni servis i koliko nam vjeruju naši gledaoci, najbolje potvrđuje činjenica da smo prošle godine bili najgledanija televizija u Republici Srpskoj.

Taj trend smo zadržali i u ovoj godini, tako da smo od 1.januara 2015 do danas najgledanija televizija u Srpskoj. A od istog datuma je najgledanija i naša centralna informativna emisija Dnevnik 2, navedeno je u sapštenju Uređivačkog kolegijuma RTRS-a.