latinica  ћирилица
24/06/2015 |  17:31 | Autor: SRNA

KiM: NVO osumnjičene za terorizam

Na području Prištine i Prizrena policija je danas pretresla objekte više nevladinih organizacija za koje se sumnja da su se bavile terorističkim aktivnostima i pranjem novca, saopšteno je iz policije samoproglašenog Kosova.
Priština - Foto: arhiv
PrištinaFoto: arhiv

U Prištini su pretresene prostorije nevladinih organizacija "Nisa", "Sunčani breg" i "Ibn Sina", a u Prizrenu prostorije organizacije "Kuran" i "Ahl al-Bejta".

Tokom racije, u kojoj su učestvovali pripadnice Specijalne jedince "Rosu", zaplijenjena je značajna dokumentacija koja može potkrijepiti sumnje tužilaštva da su se ove nevladine organizacije bavile terorističkim aktivnostima i pranjem novca.

Srna nezvanično saznaje da su vlasnici ovih NVO osumnjičeni da su dobijali sredstva koja su usmjeravali u finansiranje terorističkih aktivnosti tako što su pomagali porodice lica koja su uključena u terorističke akte.

Više informacija u vezi sa današnjim pretresima i akcijom biće naknadno saopšteno.

Ranije je policija samoproglašenog Kosova istragom utvrdila da se više NVO koje rade pod okriljem džamija ili Islamske zajednice na Kosovu bavilo terorističkim aktivnostima, uključujući imame džamija, od kojih je najpoznatiji prvi imam džamije Prištine Šefćet Krasnići.