latinica  ћирилица
24/06/2015 |  21:20 | Autor: SRNA

Šojble: Nisam optimista u pregovorima sa Grčkom

Stepen priprema u pregovorima između Grčke i njenih kreditora ne daje nadu da će večeras biti postignut rezultat, izjavio je njemački ministar finansija Volfgang Šojble prije sastanka evrogrupe u Briselu.

Finski ministar finansija Aleksander Stub rekao je da nisu viđeni konkretni prijedlozi, prenio je AFP.

"Bio bi prijatno iznenađen ako bismo večeras postigli sporazum", izjavio je Stub nakon višečasovnih pregovora između grčkog premijera Aleksisa Ciprasa i kreditora, na kojima nije postignut dogovor.

Cipras je danas popodne više časova razgovarao sa generalnim direktorom Međunarodnog monetarnog fonda Kristin Lagard, predsjednikom Evropske centralne banke Mariom Dragijem i predsjednikom Evropske komisije Žan Klod Јunkerom u pokušaju da približi stavove Grčke i njenih kreditora o listi reformi koje Atina mora da preduzme da bi dobila finansijsku pomoć do 30. juna, inače joj preti bankrot.

Iz grčke vlade u Atini saopšteno je da su pregovori teški, te da Grčka delegacija nije saglasna sa posljednjim prijedlozima kreditora, ali da se pregovori nastavljaju.

"Mi smo u procesu intenzivnsih pregovora, napredujemo ali nismo još ništa postigli", izjavio je zamjenik predsjednika evropske komisije Valdis Dombrovskis.