latinica  ћирилица
27/06/2015 |  14:05 | Autor: SRNA

Ćirko: Postupak opoziva ishitren

Načelnik opštine Šipovo Milorad Ćirko izjavio je da je odluka Skupštine ove lokalne zajednice o pokretanju postupka za provođenje njegovog opoziva bila ishitrena i da je proizvela bespotrebne troškove.
Načelnik opštine Šipovo Milorad Ćirko - Foto: SRNA
Načelnik opštine Šipovo Milorad ĆirkoFoto: SRNA

Ćirko je rekao da su direktni troškovi postupka za provođenje opoziva bili 30. 000 KM. Prema njegovim riječima, u postupku za opoziv načelnika glasalo je 5.166 birača, pri čemu je za opoziv bilo 2.367, a protiv 2.798 birača, dok su 173 glasa bila nevažeća.

On je dodao da nudi punu saradnju svim strankama koje imaju odbornike u Skupštini opštine Šipovo, kao i institucijama Republike Srpske i BiH, te institucijama međunarodne zajednice, koje su i dale najviše sredstava za obnovu Šipova.

- Stalno sam nudio takav vid saradnje u smislu da u Šipovu ne treba da imamo opoziciju, već da budemo jedinstveni, jer smo mala opština kojoj je potrebna obnova, čemu svi trebamo dati doprinos - rekao je Ćirko.

On je kao prioritetne projekte u ovoj godini naveo završetak gradske kanalizacije, rekonstrukciju elektromreže i izgradnju nekoliko vodovoda.