latinica  ћирилица
02/07/2015 |  11:05 | Autor: RTRS

Hulahop i Aurora predstavljaju nova izdanja na osmom Јelen Demofestu

Pored brojnih sadržaja dnevnog programa osmog Јelen Demofesta, posebno se izdvajaju promocije albuma mladih bendova, a ove godine banjalučki festival publici donosi dva takva izdanja.
Aurora - Foto: RTRS
AuroraFoto: RTRS

U pitanju je promocija albuma benda Hulahop, koji je slovenački bend snimio zahvaljujući osvojenom prvom mjestu na prošlogodišnjem Јelen Demofestu, a svoje novo izdanje predstaviće i grupa Aurora, kojoj je festival 2012. godine dodijelio nagradu za najperspektivniji banjalučki bend.

Hulahop će se u zaista velikom stilu oprostiti od titule najboljeg demo benda u regionu, pa će 18. jula u 13 časova pop funk četvorka iz Kamnika zakoračiti u drugu etapu svoje karijere predstavljanjem debitantskog izdanja. Njihov prvenac nosi naziv "The Best of" i u potpunosti odražava lucidnost ovih mladih muzičara.

Uz priliku da porazgovaraju sa članovima grupe i dođu do svog primjerka neobično dizajniranog CD-a, posjetioci promocije će moći i premijerno vidjeti novi spot grupe, snimljen u vrhunskoj MTV produkciji, kao dio nagrade za prvo mjesto. Time će Hulahop napraviti pravu uvertiru za povratak na Јelen Demofest binu posljednje festivalske večeri.

Grupa Hulahop

- Nagrada nam je zaista pomogla, pogotovo jer smo htjeli kvalitetan proizvod, koji će ljudi, nadamo se, zapamtiti. To je značilo i veće troškove, tako da mnogo zahvaljujemo Јelen Demofestu za ovu nagradu! Što se našeg nastupa tiče, publika će vidjeti veliku žurku na bini i muzičare koje uživaju u onome što rade, a čuće i moderan zvuk koji su mogli čuti i prošli put. Međutim, sve će to biti još bolje, čak i energičnije nego prošle godine, obećava Anže Burja, bubnjar benda Hulahop.

Prisustvo muzike u dnevnom programu Јelen Demofesta osiguraće i banjalučka grupa Aurora, koja će održati zvaničnu promociju svog drugog albuma dan ranije, 17. jula u 15 časova. Riječ je o materijalu pod nazivom "Nisi sam", koji donosi osam novih pjesama, a dolazi tri godine nakon prvog zvaničnog izdanja "Kula od karata".

Generalni sponzor Јelen Demofest je Јelen pivo, a najveći prijatelj festivala već osmu godinu zaredom je kompanija m:tel. Oficijelni telefon festivala je Huawei P8, dok je Radio-televizija Republike Srpske generalni medijski pokrovitelj osmog Јelen Demofesta. Više informacija o Јelen Demofestu možete naći na www.jelendemofest.org.