latinica  ћирилица
01/05/2024 |  22:55 | Autor: RTRS

Karla Gudžino igraće Vivijen Li u novom biografskom filmu

Karla Gudžino igraće legendarnu glumicu Vivijen Li u nadolazećem biografskom filmu The Florist (Cvjećar), piše Variety. Film režira Nik Sandou, zvijezda serije Orange is the New Black.
Karla Gudžino (Foto: EPA-EFE/ALLISON DINNER) -
Karla Gudžino (Foto: EPA-EFE/ALLISON DINNER)

Radnja će biti smještena u 1960-e i pratiće borbu Vivijen Li s bipolarnim poremećajem dok se na Brodveju priprema za predstavu "Ivanov". Film će takođe prikazati njenu vezu s cvjećarom i veteranom Drugog svjetskog rata DŽozefom Penom. Scenarij za film napisao je DŽejs Bartok, a inspirisala ga je kutija ljubavnih pisama.

Le je stekla svjetsku slavu 1939. godine, ulogom Skarlet O`Hara u igranoj adaptaciji romana "Prohujalo s vihorom". Dvanaest godina kasnije glumila je uz Marlona Branda u filmu "Tramvaj zvan čežnja".

- Neopisivo sam uzbuđena što sam dobila priliku istražiti ženu koja je tako kompleksna, kontradiktorna i očaravajuća kao što je Vivijen. Od trenutka kada sam pročitala scenarij znala sam da je ovaj film putovanje koje moram nastaviti - izjavila je Gudžino.

Gudžino se proslavila ulogama u seriji Californication, te filmovima Spy Kids i Watchmen. Na Netflixu smo je mogli vidjetiu hit-serijama The Fall of the House of Usher i The Haunting of Bly Manor. trenutno glumi u HBO seriji The Girls on the Bus.

Snimanje filma The Florist počeće krajem ljeta u Filadelfiji.