latinica  ћирилица
06/07/2015 |  13:10 | Autor: RTRS

Federer kritikovao "oko sokolovo"

Drugi teniser svijeta Rodžer Federer danas igra meč osmine finala na Vimbldonu, a protivnik mu je Španac Roberto Bautista-Agut.
Rodžer Federer - Foto: PA
Rodžer FedererFoto: PA

Federer se bez problema probio među 16 najboljih na trećem Grend slem turniru sezone, ali je imao zamjerku na tehnologiju "oka sokolovog", za koju kaže da nije 100 odsto precizna, prenosi B92.

Podsjećamo, Federer je imao i ranije primjedbu na "oko sokolovo". Kada je system uveden 2007. godine, Federer je čak tokom jednog finala prišao sudiji i poručio mu: "Da li možete da ga isključite, ta loptica je definitivno bila u autu. Kako je mogla da bude unutra? To me ubija danas", prenosi B92.

Na ovogodišnjem Vimbldonu, Federer i dalje sumnja u tu tehnologiju koja se koristi na svim Grend slemovima osim Rolan Garosa.

"Moj problem je što nije 100 odsto precizno. I da je 99 odsto precizno, to i dalje nije 100 odsto, po mom mišljenju. I dalje vidim neke odluke koje ne razumijem. Ali, u redu je imati taj system jer ne želite da izgubite na Vimbldonu zbog jedne loše odluke", rekao je Federer.

Federer je takođe istakao nezadovoljstvo što nije moguće koristiti sistem "oko sokolovo" tokom noćnih mečeva.

"Ne shvatam zašto i dalje igramo noću kada ne možemo da koristimo taj sistem. U tome se ne slažem sa supervizorima ili organizatorima jer prelaze granice svaki put. Vidjeli smo to svake večeri prošle nedjelje, nema sistema, ali igrači i dalje igraju. A baš tada može da vam bude potreban. Mislim da ne bi trebalo igrati kada 'oko sokolovo' nije dostupno", naglasio je Federer.

Švajcarski teniser na Vimbldonu juri svoj osmi trofej, i ukoliko trijumfuje po osmi put, postaće prv teniser u istoriji kojem je to pošlo za rukom.