latinica  ћирилица
06/07/2015 |  17:29 | Autor: SRNA

SNSD: Stanićevi navodi tendenciozni

Savez nezavisnih socijaldemokrata najoštrije je osudio istupanje člana SDS-ovog odbora za zdravstvo Slobodana Stanića o stanju u zdravstvenim ustanovama Republike Srpske, ocijenivši njegove navode tendenciozno iznesenim sa ciljem ubiranja dnevnopolitičkih poena i simpatija članova stranke u kojoj je nastavio svoj politički angažman nakon napuštanja SNSD-a.

Iznošenje potpuno paušalnih podataka, te različitih političkih mišljenja u veoma kratkom periodu više govori o osobi koja ih iznosi, nego o samim podacima, saopšteno je iz SNSD-a.

- Smatramo da su navodi Stanića djelimično i produkt njegovog ličnog nezadovoljstva i frustracija zbog neuspjeha u upravljanju zdravstvenim sistemom, navodi se u saopštenju.

U ovoj stranci tvrde da je Stanić imao priliku da kao ministar zdravlja i socijalne zaštite napravi pomake o pitanju dugovanja zdravstvenih ustanove i unapređenja ovog sistema koje, nažalost, nije ostvario i da je današnjim istupanjem i iznošenjem netačnih i neprovjerenih podataka u vezi sa zdravstvenim sistemom još jednom pokazao da mu do tog sistema nije ni stalo, već isključivo do ostvarivanja ličnih i političkih interesa.

Bez obzira na ove i slične istupe, SNSD i institucije sistema na čijem čelu se nalazi kadar ove stranke nastaviće da se zalažu za provođenje politike koja ima cilj da građanima Republike Srpske obezbijedi dostupnu i što kvalitetniju zdravstvenu zaštitu, poručuju iz SNSD-a.