latinica  ћирилица
08/07/2015 |  09:24 | Autor: SRNA

Manifestacija "Ljeto na Vrbasu" od 12. do 19. jula

Turističko-sportska i kulturno-zabavna manifestacija "Ljeto na Vrbasu" ove godine biće održana od 12. do 19. jula.
 - Foto: SRNA
Foto: SRNA

 Skokovi sa Gradskog mosta biće održani u nedjelju, 12. jula, a tradicionalnu "Vrbasku lastu" i ove godine skakaće više od 20 učesnika iz Banjaluke, Konjica, Mostara, Zenice, Sarajava, Beograda, Kragujevca i Užica.

Istog dana biće održana i tradicionalna kotličijada.

Manifestacija će biti održana na plažama "Zelena", ispod tvrđave Kastel, na plaži ispod dvorane Obilićevo, plaži kod Zelenog mosta, te na obalama Vrbasa i na Gradskom mostu.

Za najmlađe učesnike biće organizovan sportski dio takmičenja - fudbal na pijesku, basket, na plaži ispod dvorane Obilićevo i odbojci na pijesku, na plaži kod Zelenog mosta, najavljeno je iz Turističke organizacije grada Banjaluka.

Ispod tvrđave Kastel, u subotu, 18. jula, biće održan regionalni turnir veterana u vaterpolu u kojem će učestvovati ekipe vaterpolo klubovi veterana "Incel" iz Banjaluke, "Beograd" iz slavnog grada Srbije, "Јadran" iz Herceg Novog i "Vučko" iz Sarajeva.

Trka kajak čamaca predviđena je za nedjelju, 19. jula u kategorijama juniori, seniori i veterani.

Manifestaciju na Vrbasu su prvi put organizovali članovi Kluba akademičara Banjaluka još davne 1953. godine pod nazivom "Karneval na Vrbasu".

Krajem sedemdesetih godina manifestacija mijenja ime u "Susreti na Vrbasu", a od 1995. dobija današnje ime.

Ideja za naziv manifestacije "Ljeto na Vrbasu" data je radi objedinjavanja kontinuiranih zbivanja u toku ljeta na rijeci Vrbas i njenim obalama.