latinica  ћирилица
08/07/2015 |  15:25 | Autor: B92

Morezmo: Endi je veoma vrijedan radnik

Bivša francuska teniserka i trener Endija Mareja Ameli Morezmo, istakla je da se njen pulen osjeća odlično na terenu i da zbog toga pruža sjajne partije.

Morezmo kaže da je Britanac potpuno spreman što je osnovni preduslov za trofej na trećem Grend slem turniru sezone.

"Mnogo toga je bolje nego prošle godine za njega. Na terenu izgleda spreman zahvaljujući medicinskom dijelu tima, a naš timski rad ide sjajno. Kada se fizički osjećate jako na terenu, onda možete koristiti sva oružja koja imate. Za momka kao što je Endi, to predstavlja razliku. Sviđa mi se odnos koji imamo – ne bih ostala ovoliko dugo da atmosfera nije dobra. Takođe, ne bih ostala i da rezultati nisu dobri i da on nije zadovoljan njima", rekla je Morezmo, koja je pohvalila radnu etiku svog igrača.

"Srećna sam jer je on veoma vrijedan radnik. Od kada smo se sreli u decembru u Majamiju, on pruža mnogo na svakom treningu. Obraća pažnju na treninge, oporavak, hranu...šta god vi mislili o tome. On je sjajan za saradnju", dodala je Francuskinja.

Marej je 2013. slavio na Vimbldonu, savladavši Novaka Đokovića u finalu. Na ovogodišnjem izdanju najprestižnijeg turnira na svijetu, Britanac je stigao do četvrtfinala gdje ga očekuje meč sa Kanađaninom Vasekom Pospišilom.