latinica  ћирилица
08/07/2015 |  15:33 | Autor: SRNA

Brčko: Apel poslodavcima da zaštite radnike od visokih temperatura

Šef Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge u Vladi Vrčko distrikta Anđa Nikolić apelovala je na poslodavce da zbog visoke temperature, a u mjeri u kojoj je to moguće, zaštite radnike koji rade na građevinama ili drugim poslovima koji zahtijevaju duži boravak na suncu.

- Јoš temperatura nije tako visoka da bi se proglasilo stanje elementarne nepogode, kada se poseže za izdavanjem naloga o obustavi rada. Za sada ne preduzimamo ništa drugo osim što preporučujemo poslodavcima da organizuju proces rada u periodu od 11.00 do 17.00 časova tako da zaštite radnike - rekla je Nikolićeva.

I iz Privredne komore distrikta poslodavcima čiji radnici obavljaju teške poslove na otvorenom na visokoj temperaturi upućene su preporuke da obustave rad u najtoplijem dijelu dana, a ukoliko to nisu u mogućnosti - da obezbijede odgovarajuće mjere kako bi se radnicima olakšao rad.

U Hitnoj službi Јavne zdravstvene ustanove u Brčkom ovih dana nije bilo slučajeva traženja ljekarske pomoći zbog posljedice visoke temperature.