latinica  ћирилица
08/07/2015 |  16:05 | Autor: Agencije

Blanka Vlašić otkazala nastupe na mitinzima Dijamantske lige

Hrvatska rekorderka u skoku u vis Blanka Vlašić otkazala je nastupe na mitinzima Dijamantske lige.
Blanka Vlašić - Foto: FONET
Blanka VlašićFoto: FONET

"Već neko vrijeme osjećam tegobe u toj desnoj ahilovoj tetivi. Poslednjih dana se situacija malo pogoršala, pa smo nakon dijagnostičkog pregleda i savetovanja sa stručnjacima odlučili da preskočimo Lozanu i Monte Karlo i da odmah počnemo rehabilitaciju kako bih imala dovoljno vremena za pripreme za SP. Dosta toga mogu da odrađujem na treningu tako da smo, na neki način, već počeli pripreme za to takmičenje. Nadam se i vjerujem da ću sezonu završiti u lijepom takmičarskom ritmu", rekla je Vlašić, prenosi Hina.

Vlašić je ove sezone nastupila na dva mitinga Dijamantske lige, u Rimu i Njujorku, i na tim takmičenjima je zauzela drugo mjesto s preskočenih 1,97 metara.

Ona je tokom karijere osvojila dvije titule svjetskog prvaka, u Osaki 2007. i Berlinu 2009. godine, dok je u Daeguu 2011. godine bila srebrna. Na posljednjem šampionatu svijeta u Moskvi, prije dvije godine, nije nastupila zbog problema sa povredom.

Hrvatska atletičarka osvojila je i srebrnu olimpijsku medalju, na Igrama u Pekingu 2008. godine na stadionu "Ptičje gnijezdo" gdje će se održati i ovogodišnje Svjetsko prvenstvo.