latinica  ћирилица
08/07/2015 |  22:33 | Autor: sportske.net

KK Crvena zvezda Telekom od naredne sezone KK Crvena zvezda

Košarkaški klub Crvena zvezda Telekom od naredne sezone neće biti aktivan, a njihovu sportsku funkciju preuzeće KK Crvena zvezda koji će imati samo jednu adresu, Mali Kalemegdan 2.

Skupština Zvezde je na današnjoj redovnoj sjednici objavila da je Unaprijed pripremljeni plan reorganizacije (UPPR) uspješno okončan, a on predviđa da se KK Crvena zvezda s Malog Kalemegdana vrati svim takmičenjima, pošto je 2011. bila u restrukturiranju. Prema UPPR-u, svi trofeji i svi plasmani biće prebačeni sa sadašnje Crvene zvezde Telekom na Crvenu zvezdu.

Podsjećamo, prije četiri godine KK Crvena zvezda je otišao u stečaj zbog neizmirenih obaveza i dugovanja, a sve te neizmirene obaveze su sprečavale klub da se takmiči.

Godinu dana kasnije pripremljen je UPPR,koji je trebalo da traje još godinu dana, ali pošto je Crvena zvezda izmirila dovoljno obaveza da bi se takmičila, ovaj plan je konačno okončan i KK Crvena zvezda može ponovo da se takmiči.

FMP je u saradnji sa KK Crvena zvezda uspio da napravi kvalitetan plan na čelu sa Nebojšom Čovićem i da se godinu dana prije isteka UPPR-a klub sa Kalemegdana vrati takmičarskim obavezama.

Nebojša Čović će biti predsjednik KK Crvena zvezda.

Prema UPPR-u sva takmičarska prava sa KK Crvena zvezda Telekom prelaze na KK Crvena zvezda, tako da će KK Crvena zvezda sa adresom Mali Kalemegdan 2, naredne sezone igrati u Evroligi.