latinica  ћирилица
08/07/2015 |  22:41 | Autor: Agencije

Fubaleri Zvezde nakon osam sati puta stigli u Almati

Fudbaleri Crvene zvezde stigli su u Kazahstan poslije više od osam sati puta od Beograda do Almatija, gdje će u četvrtak igrati revanš susret drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Kajrata.

Polijetanje čartera kasnilo oko 45 minuta, dok je na aerodromu u Bakuu, gdje je dopunjeno gorivo, pauza trajala čak dva sata.

Zvezda će pokušati da prođeu narednu rundu takmičenja i pored toga što je prošlog četvrtka ubjedljivo poražena od kazahstanskog kluba sa 2:0 na svom terenu.

Lijevi bek Zvezde Dušan Anđelković, koji je godinama nastupao u Rusiji, rekao je da dug i naporan put ne bi trebalo da bude problem njegovoj ekipi.

"Put jeste dug i naravno da nije svejedno. Ali, i oni su putovali za Beograd, tako da to ne sme i ne može da nam bude alibi", rekao je agenciji Beta.

"Crveno-bijeli" neće trenirati u Kazahstanu, već će igrači samo prenoćiti i otići na utakmicu.

Oni su posljednji trening imali u Beogradu pred sam put, a Anđelković je istakao da će ekipa stići da se odmori i naspava, kao i da četiri sata vremenske razlike neće uticati.

Anđelković je kazao da veruje da Zvezda može da prođe Kajrat i pored toga što je u prvoj utakmici izgubila 2:0.

"Mislim da imamo šanse, iako rezultat iz Beograda to baš i ne pokazuje. Cijelu utakmicu smo imali igrača manje i nismo vidjeli gdje smo u odnosu na njih. Mislim da smo kvalitetniji i potrudićemo se da to pokažemo", kazao je Anđelković.

Revanš utakmica drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope između Kajrata i Crvene zvezde, igrase sutra u 16.00 po srednjeevropskom vremenu.