latinica  ћирилица
04/08/2015 |  14:49 | Autor: B92

Bobi Marjanović ne ide na EP!

Košarkaška reprezentacija Srbije biće oslabljena na Evropskom prvenstvu koje počinje 5. septembra, jer će morati da nastupi bez jednog od najdominatnijih evropskih centara Bobana Marjanovića.

Marjanović je nedavno bio hitno pozvan u SAD, jer je uprava San Antonio Sparsa, čiji je postao član, saznala da ima problem sa nogom, nastao usljed povrede u završnici minule sezone koju je sjajno odigrao u dresu Crvene zvezde.

Poslije prvog pregleda u Los Anđelesu, konstatovano je da ima veliki otok, pa mu je noga stavljena u zaštitnu čizmu kako bi se štitila od napora. Rečeno je da nema preloma niti tragova stres-fraktura, ali je zbog otoka poslat je na dalja ispitivanja. U San Antoniju ga je pregledao najeminentniji američkog doktora za ovu vrstu povreda, koji je samo zbog toga pozvan da avionom dođe u grad u kome nastupaju Sparsi.

Kada su svi pregledi završeni, srpska reprezentacija je obaviještena da je medicinski zaključak - da Boban Marjanović ne bi smio da nastupi na šampionatu Evrope, te selektor državnog tima Srbije Aleksandar Đorđević neće moći da računa na centra Sparsa.

Trenutno, od visokih igrača u reprezentaciji su Miroslav Raduljica, Ognjen Kuzmić, Vladimir Štimac i Nikola Milutinov.

Evropsko prvenstvo se igra od 5. do 20. septembra, a zajednički ga organizuju Hrvatska, Francuska, Njemačka i Estonija, a u grupi B, koja će svoje mečeve igrati u Berlinu, nalaze se Srbija, Španija, Italija, Njemačka, Turska i Island.