latinica  ћирилица
21/08/2015 |  16:50 | Autor: TANЈUG

Zastava islamskih terorista u centru Tuzle

Da zastave islamskih terorista u Bosni i Hercegovini nisu rijetkost ilustruje i snimak obilježja terorističke organizacije koji je vozeći se prema Sarajevu napravio putnik iz Hrvatske u centru Tuzle, prenose "Nezavisne novine".

Zaprepašćeni putnik je, kako svjedoči, prolazeći kroz Tuzlu vidio "crnu zastavu, nalik ISIL-ovoj", nakon čega ga je bilo "strah" da dalje putuje i samo je, kaže, čekao da dođe do Sarajeva.

Čovjek je iz automobila fotografisao prizor i poslao fotografiju mejlom "Večernjem listu" kome je rečeno da ona pripada islamskim teroristima i to frontu Al Nusra, ogranku Al Kaide u Siriji.

Stejt department je prošle godine objavio da se među deset najtraženijih terorista svijeta nalazi pripadnik Al-Nusre, i to radikalni vehabijski vođa iz Gornje Maoče Nusret Imamović za koga je objavljeno da se bori u Siriji i aktivno pomaže nasilni ekstremizam.

Zastava terorista zavijorila se i u Ošvama, selu kod Maglaja o kojem se pisalo u kontekstu priče da tu zemljišta kupuju radikalni islamisti i osobe bliske vehabijskom pokretu.

Preko svojih portala, koji su prije nekoliko dana zabranjeni u BiH, Islamska država je ponovno uputila ozbiljne prijetnje građanima.