latinica  ћирилица
30/08/2015 |  15:48 | Autor: RTRS

Dodik: Sud i Tužilaštvo BiH žele da dovedu RS u podređen položaj (VIDEO)

Poput Kočićevog Davida Štrpca, Sud i Tužilaštvo BiH žele da dovedu RS u podređen položaj i tome se moramo oduprijeti, poručio sa "Kočićevog zbora" predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik - Foto: RTRS
Predsjednik Republike Srpske Milorad DodikFoto: RTRS

On je danas ponovo izrazio nezadovoljstvo radom Tužilaštva i Suda BiH, a optužnicu protiv Nasera Orića nazvao je farsom.

- Ovo je sarkastična priča koja bi bila smiješna da nije tragična da nakon toliko godina, uz silne dokaze ranije, svjedoke koji su tu bili, nisu optužili Orića - rekao je Dodik. On ističe da je optužnica podignita sada kada su nestali dokazi i svjedoci te da predstavlja farsu čiji je cilj oslobađanje Orića odgovornosti za zlodjela izvršena nad srpskim narodom. Dodik smatra da je Orića trebalo da procesuira srpsko pravosuđe.

Komentarišući rad Suda i tužilaštva BiH, predsjednik Srpske je rekao da će referendum, kao dio dugogodišnjih aktivnosti koje se provode u cilju uređivanja pravosuđa u Bosni i Hercegovini, biti raspisan.

Dodik je uvjeren da će ishod referenduma označiti odbijanje nametnutnih zakona visokog predstavnika i da će na osnovu tako iskazane narodne volje institucije Republike Srpske imati pravo i mogućnost preduzimanja odgovarajućih aktivnosti.

Predsjednik Dodik izrazio je zadovoljstvo što su Kočićeve ideje i borba za slobodu i dalje prisutne u srpskom narodu.