latinica  ћирилица
31/08/2015 |  15:41 | Autor: SRNA

AMS RS: Vozači da obrate posebnu pažnju u zonama osnovnih i srednjih škola

Auto-moto savez Republike Srpske pozvao je vozače da, zbog početka nove školske godine, obrate posebnu pažnju u zonama osnovnih i srednjih škola, kao i na đake koji se kreću duž kolovoza.

Ministarstvo saobraćaja i veza, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, Agencija za bezbjednost saobraćaja i Auto-moto savez tim povodom u septembru sprovode kampanju "Škola je za nas, oprez je za vas", s ciljem bezbjednog učešća đaka u saobraćaju tokom cijele školske godine, saopšteno je iz Auto-moto saveza.

Kampanjom se želi unaprijediti znanje i ponašanje kod djece kao rizičnih učesnika u saobraćaju putem obrazovnih materijala, svjetloodbojnih prsluka, radio i televizijskih spotova, a roditelji kao najmotivisaniji treba da prenesu djeci elementarno znanje neophodno za njihovo pravilno i bezbjedno učešće u saobraćaju.

Posredstvom tih materijala roditelji će biti upoznati o opasnostima koje vrebaju djecu u saobraćaju, njihovom bezbjednom prevozu kada se voze u vozilu, ograničenim psihofizičkim sposobnostima u odnosu na odrasle, kao i o informacijama relevantnim za njihovo samostalno i bezbjedno učešće u saobraćaju.

Radnici Auto-moto saveza i auto-moto društava dijeliće obrazovne materijale u zonama osnovnih škola širom Republike Srpske, te pomagati da đaci bezbjedno stignu u školu.