latinica  ћирилица
01/09/2015 |  11:36 | Autor: SRNA

Čubrilović: Poboljšati uslove rada djeci i nastavnicima

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović poručio je u Banjaluci da je neophodno institucionalnim djelovanjem poboljšati uslove u kojima žive i rade djeca i nastavnici u Srpskoj.
Čubrilović u posjeti OŠ "Branislav Nušić" u Banjaluci - Foto: SRNA
Čubrilović u posjeti OŠ "Branislav Nušić" u BanjaluciFoto: SRNA

"Potrebno je u Republici Srpskoj poboljšati natalitet jer nije dobro da imamo škole u kojima je svake godine sve manji broj đaka", rekao je novinarima Čubrilović, nakon posjete Osnovnoj školi "Branislav Nušić", povodom prvog dana nove školske godine.

On je istakao da se posebna pažnja mora posvetiti bezbjednosti djece u saobraćaju.

"Porazna je činjenica da smo u ovoj godini imali za 50 odsto više poginulih na našim saobraćajnicama nego prošle godine", dodao je Čubrilović.

On je napomenuo da će Narodna skupština Republike Srpske u ovoj godini razmatrati Strategiju razvoja osnovnog obrazovanja, a da se mogu očekivati i novi zakoni o osnovnom obrazovanju i predškolskom vaspitanju.

Čubrilović je poželio učenicima srećan početak nove školske godine.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić kaže da se mora promovisati bezbjednost u saobraćaju, da bi bilo što manje nesreća.

On je napomenuo da Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske, Agencija za bezbjednost saobraćaja i Auto-moto savez Srpske provode kampanje kojima se promoviše bezbjednost u saobraćaju.

Direktorka Osnovne škole "Branislav Nušić" Stana Nikodinović Mitrović istakla je da je ova škola jedna od najstarijih u Banjaluci.

"Naša škola funkcioniše 118 godina. Ove školske godine u prvi razred upisali smo 24 prvačića, a naši đaci vrijedno rade i postižu dobre rezultate", dodala je ona.

Pripadnici Centra javne bezbjednosti Banjaluka građanima su ispred ove osnovne škole dijelili promotivni materijal povodom akcije "Zaštitimo djecu u saobraćaju".

Početku nove školske godine u Osnovnoj školi "Branislav Nušić" prisustvovali su i pomoćnik ministra prosvjete i kulture Srpske Radmila Kocić-Ćućić, direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja Milija Radović i generalni sekretar Auto-moto saveza Republike Srpske Ranko Babić.