latinica  ћирилица
28/09/2015 |  16:05 | Autor: SRNA

Saudijska Arabija: Ubijeni pripadnici "Islamske države"

Saudijske snage ubile su dva osumnjičena pripadnika "Islamske države", a trojica su uuhapšena u koordinisanim akcijama u prijestonici Rijadu i u gradu Damamu, na istoku zemlje, saopšteno je danas iz saudijskog Ministarstva unutrašnjih poslova.
Saudijska Arabija - Foto: REUTERS
Saudijska ArabijaFoto: REUTERS

U saopštenju se navodi da su ubijeni i uhapšeni bili pripadnici ćelije "Islamske države" koji su planirali da izvrše "terorističko djelo" i da je jedna od lokacija u koju su upale vlasti bila postrojenje za proizvodnju bombi.

"Islamska država" pozvala je svoje pristalice da vrše napade u Saudijskoj Arabiji, a niz smrtonosnih napada koje su izvršili njihovi sljedbenici izaziva zabrinutost zbog sve veće opasnosti od militanata u toj zemlji.

Saudijske vlasti saopštile su tokom vikenda da je u provinciji Hail, na sjeveru zemlje, ubijen 18-godišnji osumnjičeni pripadnik džihadističke organizacije te da je njegov brat uhapšen nakon što su oteli rođaka i snimili pogubljenje, poslije čega su ubili još tri osobe.

Tokom prošlog mjeseca, bombaš samoubica iz "Islamske države" ubio je najmanje 15 osoba u džamiji u koju su odlazili pripadnici bezbjednosnih snaga na jugozapadu Saudijske Arabije.