latinica  ћирилица
30/09/2015 |  11:10 | Autor: SRNA

Kotor Varoš- Festival omladinskih pozorišta

U organizaciji Doma kulture "Miroslav Miro Pejović" iz Kotor Varoša i Fondacije "Šuler Helfen Leben", od 1. do 8. oktobra u kotorvaroškoj kino sali biće održan Prvi festival omladinskih pozorišta "Varoš fest".
Prvi festival omladinskih pozorišta "Varoš fest" - Foto: SRNA
Prvi festival omladinskih pozorišta "Varoš fest"Foto: SRNA

Festival će biti otvoren sutra sa početkom u 19.00 časova uz prigodan muzički program.

Komad "To ti je lajf" odigraće glumci teatra "Fedra" iz Bugojna, dok će dramski studio M.A.S.K.E iz Kostajnice nastupiti sa predstavom "Porodične priče". Dramski studio "Daske" iz Laktaša predstaviće se komadom "Naša djeca".

U okviru programa Amatersko dramsko pozorište "Јovan Sterija Popović" odigraće "Zlu ženu". Publika će uživati i u predstavi "Šmizle", koju će izvesti glumci Gradskog pozorišta mladih iz Viteza.

Banjalučki DIS teatar odigraće "Put u Lili Put", koji je autorski projekat Ognjena Bogdanovića. Posljednji dan festivala rezervisan je za Banjalučko studentsko pozorište i komad "Kome treba zelena beba".

Dajana Tepić, jedan od organizatora ovog festivala, kaže da je glavni cilj da se mladi ljudi uključe u aktivnosti kroz glumu, pjevanje, recitovanje i muziku.

- Uprkos dobrim rezultatima, mnoga amaterska pozorišta se gase zbog nedostatka finansija, tako da smo došli na ideju da stvorimo festival koji bi bio regionalnog karaktera i koji bi bio održiv - rekla je Tepićeva, i dodala, da će ulaz na predstave biti besplatan.