latinica  ћирилица
30/09/2015 |  11:11 | Autor: SRNA

Cvijanović: Uskoro pred skupštinom informacija o štetnom djelovanju u Sarajevu

Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović očekuje da će u oktobru na dnevnom redu Narodne skupštine Republike Srpske biti informacija ove stranke o štetnom djelovanju srpskih predstavnika u institucijama BiH.
Željka Cvijanović - Foto: RTRS
Željka CvijanovićFoto: RTRS

Cvijanovićeva je rekla da je kratka objedinjena verzija ovog materijala upućena Predsjedništvu stranke, dok se za Narodnu skupštinu priprema svaka tačka pojedinačno.

"Ne znam kada će tačno to biti, ali znam da ćemo uskoro da ih uputimo u parlament. Nisam još sigurna da li će to biti na posebnoj ili na nekoj od redovnih sjednica, ali očekujem da će to biti na dnevnom redu u oktobru", rekla je Cvijanovićeva novinarima u Laktašima.

Prema njenim riječima, u donošenju seta reformskih zakona nema zastoja,  jer su nacrti koji su u martu upućeni u skupštinsku proceduru sada u fazi prijedloga, dok su nacrti izrađeni nakon toga u javnoj raspravi.

"Ta aktivnost ne prestaje i, ako pogledate broj održanih redovnih i posebnih sjednica Skupštine Republike Srpske, ima ih neuporedivo više nego u Federaciji BiH", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je do kraja godine najavila još jedan set reformskih zakona.