latinica  ћирилица
30/09/2015 |  18:21 | Autor: RTRS

Vukota Govedarica slupao službeni automobil i napustio mjesto udesa (VIDEO)

Šef Kluba poslanika Srpske demokratske stranke u Narodnoj skupštini Republike Srpske Vukota Govedarica imao je juče saobraćajnu nezgodu u mjestu Ustiprača, nakon koje je otišao sa mjesta udesa, potvrđeno je iz CЈB Istočno Sarajevo.
Banjaluka - automobil Vukote Govedarice - Foto: RTRS
Banjaluka - automobil Vukote GovedariceFoto: RTRS

Govedarica, koji nije povrijeđen u ovom udesu, vozio je službeni automobil Narodne skupštine.

Vukota Govedarica demantovao je navode policije – tvrdi da nije pobjegao sa mjesta događaja i da je uviđaj urađen. 

Nezgoda se dogodila na magistralnom putu Goražde-Ustiprača. Policiji je saobraćajnu nezgodu prijavilo drugo lice, koje je javilo da se vozilo reno laguna nalazi ispred jednog ugostiteljskog objekta u tom mjestu.

CЈB Istočno Sarajevo: "S obzirom da je saobraćajna nezgoda naknadno prijavljena, te da se vozač sa navedenim vozilom udaljio sa lica mjesta, prema Instrukciji o vršenju saobraćajnih nezgoda, uviđaj nije mogao biti izvršen."

Uviđan je urađen - tvrdi Vukota Govedarica. Demantuje da je pobjegao sa mjesta nezgode. U izjavi za RTRS objašnjava da se službenim vozilom kretao prema Banjaluci i da je u mjestu Ustiprača izgubio kontrolu i automobilom udario u bankinu. Odmah se, kaže, isključio iz saobraćaja u mjestu gdje je bilo pristupačno, a potom je pozvana i policija.

"Јa se nisam mogao u tom momentu isključiti iz saobraćaja. Iz saobraćaja sam se isključio na pristupačnom mjestu i obavjestio policiju.Policija je bila i napravila izvještaj koji će objaviti. Imaćemo priliku da vidimo objavljen izvještaj nadležnog policijskog organa", izjavio je Govedarica.

Iz SDS-a su poslali saopštenje u kojem demantuju pisanje medija koji navode da je Govedarica napustio mjesto udesa.

"Tačno je da je Govedarica imao saobraćajnu nezgodu kod Novog Goražda, ali je laž da je pobjegao sa lica mjesta. Nakon saobraćajne nezgode Govedarica je obavjestio policiju u Novom Goraždu čiji su pripadnici izašli na lice mjesta i sačinili uviđaj", saopštava SDS.

Službenim vozilom NSRS, a koji je dodijeljen klubu SDS-a inače upravlja vozač, koji je ovaj put, iz zdravstvenih razloga, bio odsutan, tako da je vozilom upravljao Govedarica – potvrdio je generalni sekretar NSRS Marko Aćić.

"Tim vozilom upravlja vozač u klubu poslanika i ponekad Govedarica. Činjenica je da se u tom trenutku vozač nije nalazio sa Govedaricom jer je bio opravdano otsutan ali ne možemo ovdje govoriti o zloupotrebi", kaže Aćić.

Slučaj otvara brojna pitanja, od toga da li po zakonu službenim vozilom mora da upravlja isključivo vozač NS, do toga ko u ovom slučaju govori neistinu.

Ako je to Vukota Govedarica, postavlja se pitanje na koji način će biti nadoknađeni troškovi popravke, jer policija nije uradila službenu zabilješku.