latinica  ћирилица
06/10/2015 |  12:21 | Autor: RTRS

Kostić: U toku izrada Studije javnog prevoza putnika u drumskom saobraćaju Srpske

Namjera Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske je da se kroz Studiju javnog prevoza lica, čija je izrada u toku, predloži optimalni sistem međugradskog prevoza putnika u drumskom saobraćaju Republike Srpske, kako bi se stvorili uslovi za napredak šire zajednice.
Autobuska stanica - Foto: RTRS
Autobuska stanicaFoto: RTRS

Ovo je istakla gostujući u emisiji "Zajednički talas" Radija Republike Srpske, pomoćnik ministra saobraćaja i veza Republike Srpske, Nataša Kostić.

Studija podrazumjeva analizu postojećeg sistema javnog prevoza na republičkim linijama, identifikaciju prednosti i mana tog sistema i smjernice za dalje postupke kda je u pitanju izrada propisa, ali i uopšte način organizovanja javnog prevoza u Republici Srpskoj, navela je Kostićeva.

U okivru izrade Studije, Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske je danas počelo vršiti anketiranje i brojanje putnika na autobuskim stanicama u Banjaluci, Doboju, Bijeljini, Doboju i Istočnom Sarajevu, kao i na autobuskom stajalištu za prigradske autobuse kod Medicinske elektronika u Banjaluci.