latinica  ћирилица
07/10/2015 |  08:34 | Autor: SRNA

Kotor Varoš: "Šmizle" oduševile publiku

U okviru "Varoš festa" u Kotor Varošu nastupili su članovi Gradskog kazališta mladih iz Viteza sa predstavom "Šmizle - ženski bend", reditelja Brune Grebenara.

Autor teksta je Miroljub Nedović, a priča govori o šest žena različitog karaktera koje imaju jedinu zajedničku želju - da osnuju ženski bend.

Radnja je smještena u staru kafanu, čija vlasnica želi da zajedno sa kumom preuredi lokal i da pronađu djevojke za bend.

"Tada počinje zaplet i glavna zabava za gledaoce. Zapleti i sukobi karaktera ovih šest žena unutar predstave, stvaraju mnoštvo osvježavajućih i komičnih situacija, tako da su svi koji su prisustvovali sigurno za vrijeme predstave zaboravili na sve brige i prepustili se `Šmizlama`", rekao je sinoć Grebenar.

U predstavi glume Berna Mišković, Ana Maros, Mirna Matković, Ivona Matošević, Franka Matić, Antonela Lukić, Lorena Lukić i Petar Pejović. Mladi glumci ostavili su snažan utisak na publiku.

Predstava "Šmizle" ove godine osvojila je više nagrada na Međunarodnom festivalu pozorišta Dardas u Subotici, prvo mjesto na 13. Festivalu srednjoškolskog dramskog stvaralaštva BiH i nagradu publike na festivalu pozorišta "Aplauz 05" u Banjaluci.

Prvi festival omladinskih pozorišta nastavlja se večeras nastupom Pozorišta mladih iz Banjaluke koje će izvesti predstavu "Put u Lili Put" autora Ognjena Bogdanovića.