latinica  ћирилица
03/05/2024 |  13:38 ⇒ 13:50 | Autor: Agencije

Poznato ko nastupa u revijalnom dijelu Evrovizije

Kao gosti na dvije polufinalne večeri Evrovizije 2024, nastupiće izvođači iz duge i slavne evrovizijske prošlosti.
Elena Paparizu (foto: arhiva/EPA/SERGEY DOLZHENKO) -
Elena Paparizu (foto: arhiva/EPA/SERGEY DOLZHENKO)

U prvom polufinalu će Bendžamin Ingroso izvesti neke od svojih najvećih hitova. Ingroso je jedna od najvećih pop zvijezda u Švedskoj, a prethodno je predstavljao Švedsku na Evroviziji 2018. u Lisabonu sa pjesmom "Dance You Off". Ingrosova popularnost u Švedskoj i širom Evrope sve više raste, a nedavno je na Starom kontinentu održao turneju "Better Days Tour".

S druge strane, drugo polufinalno veče obećava "najveću pjesmu na svijetu za pjevanje uglas", tvrdi oficijalna veb stranica Evrovizije. Tri pobjednice Eurosonga okupiće se za tačku u kojoj gledaoci kod kuće i u Malme Areni mogu da pjevaju s njima na sceni, a navodno će postojati interaktivni zid na kojem će ljubitelji Evrovizije imati priliku da se pojave.


Elena Paparizu donijela je Grčkoj pobjedu na Evroviziji 2005. sa pjesmom "My Number One", a pridružiće joj se Sertab Erener, koja je donijela pobjedu 2003. za Tursku sa pjesmom "Anyway That I Can". Na kraju, pojavljuje se i švedska legenda šlagera Šarlot Pereli, pobjednica takmičenja 1999. sa pjesmom "Take Me To Your Heaven".

Prvo polufinale održava se u utorak, 7. maja, a drugo u četvrtak, 9. maja.

Deset pjesama iz svakog polufinala kvalifikovaće se za nastup u velikom finalu u subotu, 11. maja.

Malme će treći put biti domaćin takmičenja, nakon što je prethodno bio domaćin 1992. i 2013. godine.