latinica  ћирилица
22/11/2015 |  08:58 ⇒ 10:04 | Autor: RTRS

Borac poražen od Lajonsa, na revanš sa dva gola zaostatka

Rukometaši banjalučkog Borac m:tela, poraženi su sinoć u Boriku, od holandske ekipe OCI Lajons, 31-29, u prvoj utakmici 3. kola kvalifikacija za grupnu fazu takmičenja EHF Kupa.
EHF Kup: Borac - Lajons - Foto: Screenshot
EHF Kup: Borac - LajonsFoto: Screenshot

Rukometaši Borca, teško će do grupne faze takmičenja u EHF Kupu. Banjalučani su pred svojim navijačima poraženi od holandskog tima Oci Lajons 31:29, i na revanš susret 3. kola u Holandiju putuju sa dva gola zaostatka.

Vrlo dobra ekipa iz Holandije, pokazala je da nije slučajno slavila prije dva i po mjeseca u Boriku, u kvalifiakcijama za Ligu šampiona, a utisak je da su u taboru Borca, pomalo i precijenili svoje mogućnosti, ali i potcijenili tim Lajonsa.

Gosti iz Holandije bolje su otvorili utakmicu vodili većim dijelom prvog poluvremena, da bi Borac u finišu ipak stigao do izjednačenja 15:15.

Ključni detalj utakmice desio se u 34. minutu, kada je jedan od najiskusnijih Srđan Trivundža dobio crveni karton, zbog nešto oštrijeg starta. Pri rezultatu 24-23 za Borac, gosti prave seriju 5-0 koju su znalački čuvali do kraja.

Najefiaksniji u ekipi Borca bio je Vujović sa sedam golova, Mikić i Nikolić postigli su po pot, a u timu iz Holandije, pivot Stajns postigao je osam golova.

Revanš susret biće odigran 28. novenbra u gradu Limburgu u Holandiji. Ukoliko eliminišu ekipu Lajonsa, Borac će obezbjediti još najmanje šest utakmica u Evopi, ali i nakon 25 godina, prezimiti na evropskoj sceni.