latinica  ћирилица
13/03/2016 |  16:33 ⇒ 17:17 | Autor: SRNA

Višegrad- Obilježavanje u Draževini proteklo bez incidenata (FOTO)

Oko 600 članova i simpatizera Ravnogorskog pokreta Republike Srpske i Srbije obilježilo je danas u mjestu Draževina kod Višegrada, 70 godina od kada su pripadnici Ozne uhapsili generala Dražu Mihailovića.
Višegrad: Ravnogorski pokret - Dražo Mihajlović - obilježavanje - Foto: SRNA
Višegrad: Ravnogorski pokret - Dražo Mihajlović - obilježavanjeFoto: SRNA

Ravnogorci i simpatizeri generala Draže Mihailovića prisustvovali su parastosu koji je služen na Spomen-obilježju generalu i njegovim pratiocima kapetanu Nikoli Majstoroviću, majoru Dragiši Vasiljeviću i poručniku Blagoju Kovaču, podignutom u Draževini, gdje je general uhapšen 13. marta 1946. godine, a njegovi saborci ubijeni.

Inspektor policije u Višegradu Nešo Kesić izjavio je za Srnu da je obilježavanje 70 godina od hapšenja generala Draže Mihailovića, danas u Draževini kod Višegrada, proteklo u dobroj atmosferi bez ikakvih incidenata. On je naveo da je na ovom skupu bilo nekoliko medija iz Republike Srpske i FBiH, i da niko od njih nije udaljen sa ovog mjesta, niti mu je zabranjeno snimanje.

On je demantovao izvještaje medija koji su objavili da su članovi Ravnogorskog pokreta fizički napali ekipe Federalne televizije i TV N1.

Višegrad- Obilježavanje u Draževini (FOTO:SRNA)