latinica  ћирилица
04/05/2024 |  19:16 ⇒ 19:17 | Autor: SRNA

Graorac: Izjava Rame Isaka izaziva strah i neizvjesnost

Srbima je mir svetinja i sve ćemo učiniti da se on ne ugrozi i niko ko dobro misli sebi i svom okruženju ne bi trebalo da govori o ratu, pogibiji, smrti, rekla je predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Isidora Graorac.
Isidora Graorac - Foto: RTRS
Isidora GraoracFoto: RTRS

Komentarišući izjavu ministra unutrašnjih poslova Federacije BiH Rame Isaka da bi mu bilo drago da pogine za BiH, jer bi u tom slučaju bio "šehid", Graorčeva je rekla da kod onih koji su protekli rat osjetili na najbolniji način takva izjava izaziva strah i podozrenje da bi to moglo da se ponovi.

- To izaziva strah i podozrenje kod onih koji su stradali na pravdi Boga i danas tuguju i oplakuju svoje najmilije i još traže više od 1.600 nestalih - navela je Graorčeva.

Ona je poručila federalnom ministru da ne uliva strah i neizvjesnost napaćenom narodu i da se dozove pameti.

- Ovakve riječi ne slute na dobro, ovakve i slične provokacije i namjere donošenja rezolucija kojima bi se ugrozio i ovako krhak mir, nisu dobra poruka, nisu dobar znak da nam se želi dobro, da se BiH u kojoj živimo misli dobro - navela je Graorčeva.

Ako Isak razmišlja na ovaj način, dodala je, neka traži druge prostore na kojima bi se bavio ratom i svime onim što ide uz to.

- Već neko vrijeme čujemo provokacije iz Sarajeva i ovo je samo jedna u nizu otrovnih strelica čovjeka koji je na poziciji koja bi morala da svim snagama brani mir, a da o ratu ni u najluđim snovima ne misli, a kamoli ovako javno izgovori - navela je Graorčeva.

Kako je naglasila, Srbima je mir svetinja i sve će učiniti da se on ne ugrozi, jer mnogo je srpske krvi proliveno, previše je srpskih grobova koji svjedoče o stradanju kojem su bili izloženi u proteklom vijeku samo zato što smo nosili srpsko ime.

- I sam pomen riječi rat u ovim za nas svetim danima, danima kada proslavljamo najveći hrišćanski praznik Vaskrs je bolna, teška, nepotrebna, neprihvatljiva - istakla je Graorčeva.