latinica  ћирилица
04/05/2016 |  11:21 ⇒ 17/03/2017 | 09:00 | Autor: RTRS

Stanari: Projekcija dokumetarnog filma "Dah života" (FOTO)

U opštini Stanari održana je projekcija dokumentarnog filma Snjžane Brezo "Dah života", u produkciji RTRS-a.
Zvanice na promociji filma Dah života - Foto: RTRS
Zvanice na promociji filma Dah životaFoto: RTRS

Projekciji su prisusutvovali: majka jedne od beba zvijezdica Dragoslava Marić, načelnik opštine Dušan Panić, predsjednik SO Stanari Ostoja Stevanović, poslanik u NS RS Goran Јerinić, direktor EFT Rudnik i TE "Stanari"  Ivica Јakovljević i predstavnik lokalnog sveštenstva paroh Miroslav Živković.

Projekciju najnagrađivanijeg dokumentarnog filma u Bosni i Hercegovini "Dah života" u Stanarima, organizovalo je SKPD "Lazarica" iz Stanara. Ovo društvo je osnovano prije osam godina, a već godinu dana u svom okviru ima i etno-grupu, koja je nastupila prije projekcije sa pjesmom "Rasti, rasti moj zeleni bore".

Načelnik opštine Stanari Dušan Panić (Foto: RTRS)

Prije projekcije, prisutnima su se obratili načelnik opštine Stanari Dušan Panić i predsjednica SKPD "Lazarica" Ljubinka Јerinić, a nakon projekcije istima je zahvlalila i Snježana Brezo, autorka filma "Dah života".

Snježana Brezo u sali SO Stanari (Foto: RTRS)

Ovo je ujedno i prva projekcija nekog filma u Stanarima, najmlađoj opštini Republike Srpske. Gledaoci nisu krili zadovoljstvo i emocije nakon što su pogledali najnagrađivaniji dokumentarni film u Bosni i Hercegovini, uz želju da takvih projekcija bude više u ovoj opštini.