latinica  ћирилица
04/05/2016 |  14:09 ⇒ 17/03/2017 | 09:00 | Autor: RTRS

Đurđevdanski festival- ukras Republike Srpske!

Stigao nam najljepši mjesec u godini, mjesec u kojem uz prirodu oživi i Banjaluka od dječjih osmijeha, njihove pjesme i igre!
Đurđevdanski festival dječije pjesme Banja Luka 2016. - Foto: RTRS
Đurđevdanski festival dječije pjesme Banja Luka 2016.Foto: RTRS

Ove godine nam je Branko Ćopić na naš i vaš festival poslao svoga mačka Tošu, legendarnu ljenčugu i prznicu i njegovog vjernog dušmanina, narogušenog psa Žuću. Oni će sa čiča Trišom da nas vode kroz Festival.

Devetnaestoro mališana i đurđevdanskih zvjezdica iz Bosne i Hercegovine odnosno Republike Srpske, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Italije i Rusije pjeva šesnaest pjesama, novih dječjih hitova svima koji budu došli u Dvoranu "Borik" da ih bodre! Dok se oni marljivo spremaju za Festival i uvježbavaju svoje pjesme, mi već navijamo za njih i jedva čekamo ovogodišnji festival da iz sveg glasa zapjevamo!

23. Međunarodni festival dječje pjesme biće održan 13. maja u Sportskoj dvorani "Borik".

U revijalnom programu nastupaju: Јelena Tomašević, Marko Bošnjak i prošlogodišnja pobjednica festivala, Darija Vračević.

Takmičarski dio Festivala počinje u 20 časova, a pred početak Festivala, u 18.30 časova Redakcija Festivala pripremila je malo "zagrijavanje", tačnije revija dječijeg stvaralaštva na kojoj nastupaju djeca iz dječijeg hora "Vrapčići", KUD "Sveti Sava", Plesnog studija "Siti DŽez", Baletnog kluba "Alegro", Plesnog kluba "Habanera", plesnog kluba "Maksi Stil Kids", Sergej Pajić, Anđela Peulić, Multivitamin benda, Magdalena Rogić, Dječijeg zbora "Kikići" iz Zagreba.

I ove godine RTRS se odlučio da sav prihod od ulaznica ide u humanitarne svrhe, i to ЈZU Bolnici Istočno Sarajevo – Odjeljenju ginekologije i porodilišta a karte se mogu kupiti po simboličnoj cijeni od jedne marke.

Ulaznice možete kupiti na prijavnici RTV Doma RTRS (Trg Republike Srpske 9, Banjaluka) i u biletarnicama SD "Borik".

Generalni sponzor Đurđevdanskog festivala je Hypo Alpe Adria Banka, Prijatelj festivala je m:tel, pokrovitelj: Grad Banjaluka, podrška festivalu: Ministarstvo porodice, omladine i sporta, Lino i Tropik, zvanični prevoznik festivla je Autoprevoz, sponzor nagrada: AMUS, a medijski pokrovitelji: Glas Srpske, EuroBlic, Pres RS, Mertromedia, Radio Televizija Istočno Sarajevo, Radio Trebinje i Kontakt radio.

Pozivamo svu djecu i sve one koji se u srcu osjećaju djeca na garantovano najbolju zabavu u maju!