latinica  ћирилица
17/05/2016 |  18:34 ⇒ 20:44 | Autor: RTRS

Opozicija i danas negira da je protest finansirao Sorošev fond (VIDEO)

Na konferenciji za štampu koju su održali u Beogradu, predstavnici tzv. Saveza za promjene demantovali su da su na Soroševom platnom spisku . Angažovali su, kako kažu, tim advokata u Srbiji da to dokaže.
Beograd: Pres lidera opozicije - Foto: SRNA
Beograd: Pres lidera opozicijeFoto: SRNA

Razlog održavanja konferencije u Beoradu je to što su, kako kažu, laži i dezinformacije došle iz beogradskih medija, dok iz Republike Srpske, kako su naveli, u Srbiju dolazi jednostrana medijska slika. 

Za sabiranje situacije nakon protesta i mitinga u Banjaluci, kako navodi Mladen Bosić, opozicija se odlučila da otputuje u Beograd. Dodaje da zbog Srne i RTRS, u Srbiju dolazi jednostrana medijska slika, te su oni došli da ponude drugu. Međutim, po mjeri opozicije iz Srpske nisu ni sve kolege u Srbiji, koje su optužili za širenje laži.

Opozicioni lideri, u verbalnom obračunu sa beogradskim medijima naveli su da su spremni da idu i na poligraf, međutim vrhunac predstave bilo je pozivanje na RTRS i SRNU, medije koje su prije toga prozivali za dezinformisanje.

Na pitanje novinara, ko su ljudi koji, prema riječima opozicije, podmeću dezinformacije u Srbiji, u opoziciji su rekli da su prema njihovim saznanjima to ostaci bezbjednosnih službi iz prošlosti.

Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, rekao je da je za navode o Soroševom finansiranju protesta čuo iz medija.

Ambasadorka SAD u BiH, Morin Kormak, navela je da SAD nisu finansirale proteste u Srpskoj, ali da joj je drago što građani na taj način mogu da iskažu svoje mišljenje.