latinica  ћирилица
18/05/2016 |  10:09 ⇒ 17:49 | Autor: RTRS

Rasvijetljeno ubistvo u Prijedoru (VIDEO)

U Prijedoru je razriješeno ubistvo pedesetogodišnjeg Milana Maksimovića, čije je tijelo pronađeno proteklog vikenda na lokalnom putu Petrov Gaj - Donja Marićka, potvrđeno je na konferenciji za novinare Centra javne bezbijednosti Prijedor.
Prijedor - ubistvo - Foto: RTRS
Prijedor - ubistvoFoto: RTRS

Pripadnici Centra javne bezbijednosti Prijedor sinoć su uhapsili dvadesetčetvorogodišnjeg Radana Vekića iz sela Јelićka kod Prijedora, zbog osnovane sumnje da je ubio Milana Maksimovića.

Dokazi potvrđuju da je Vekić u Maksimovića pucao iz vojničke puše, koja je pronađena na nepristupačnom terenu, udaljenom deset kilometara od mjesta ubistva.

Vekić je priznao ubistvo, a kao motiv se navodi novčana dugovanja prema ubijenom, koji se osim prodaje automobila, navodno bavio i zelenaštvom.

"Kada je izvršeno ubistvo osumnjičenog, taj dan on je trebao izmiriti negdje oko 3.500 KM prema oštećenom odnosno ubijenom. Kako nije imao novac, on je odlučio da počini ubistvo i to je osnovni motiv krivičnog djela, a da li se radi o zelenaškim kamatama, mi to još nismo utvrdili, ali je neosporno utrđeno da postoji novčano dugovanje", rekao je načelnik za Opšti kriminalitet CЈB Prijedor Goran Karan.

U toku je kriminalistička obrada uhapšenog, koji će u toku današnjeg dana biti predat u dalju nadležnost Okružnom tužilaštvu Banjaluka.