latinica  ћирилица
18/05/2016 |  10:53 | Autor: SRNA

Crnadak: Netačne tvrdnje da srpski ministri blokiraju sredstva

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak rekao je da nije tačna tvrdnja predsjednika Vlade Republike Srpske Željke Cvijanović da srpski ministri u Savjetu ministara BiH blokiraju 71 milion KM po osnovu ruskog klirinškog duga, jer nikakav novac po tom osnovu nije doznačen.
Igor Crnadak - Foto: RTRS
Igor CrnadakFoto: RTRS

"Nastupom u Narodnoj skupštini Republike Srpske predsjednik Vlade Željka Cvijanović ponovo je obmanula javnost i još jednom pokazala da joj nije stalo do saradnje sa srpskim predstavnicima u Savjetu ministara BiH", naveo je Crnadak.

On je naglasio da će, kada se ova tema nađe na dnevnom redu Savjeta ministara, postupiti u skladu sa zakonom i interesima Republike Srpske, koja će sigurno dobiti sredstva koja joj pripadaju, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Crnadak navodi da je, kako kaže, premijer Srpske obmanula javnost i tvrdnjom da se slična stvar desila prilikom odobravanja sredstava Svjetske banke, jer taj slučaj nije ni bio na Savjetu ministara, već ratifikaciju sporazuma nije prihvatio Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

On navodi da je spreman za saradnju sa institucijama Republike Srpske po svim pitanjima koja su značajna za Srpsku, ali da je, kako tvrdi, takva saradnja nemoguća sve dok je pojedinim najvišim funkcionerima Republike Srpske "stranačka dnevnopolitička korist važnija od interesa Republike", dodaje se u saopštenju iz MIP-a BiH.