latinica  ћирилица
18/05/2016 |  15:50 ⇒ 17:55 | Autor: RTRS

Pale: Večeras "Bendovijada" za pomoć Mladenu Mojeviću (VIDEO)

Treću godinu u organizaciji Savjeta mladih Pale, večeras će biti održan humanitarni koncer "Bendovijada". Ovogodišnja manifestacija okupila je 5 bendova iz Srpske koji će pomoći da bi se prikupila sredstva za transplantaciju bubrega Mladenu Mojeviću iz Rogatice. Početak je zakazan za 21 čas u Palama, a organizatori pozivaju sve ljude dobre volje da pomognu.
Braća Mojević - Foto: RTRS
Braća MojevićFoto: RTRS

Od prve Bendovijade Savjet mladih Pale i Savjet mladih Rogatica zajedno učestvuju u realizaciji ovog projekta. Podržala su ih brojna javna i privatna preduzeća, a sve sa željom da se spasi mladi život.

"Cilj je da sakupimo na jednom mjestu amaterske bendove koji su kvalitetni i poznati na prostorima RS kako bi nam pomogli da sakupimo sredstva za one kojima su najpotrebnija. Ovaj put smo se odlučili da usmjerimo snagu da prikupimo sredstva za Mladena Mojevića", istakla je Tatjana Topalić, predsjednik Upravnog odbora Savjeta mladih Pale.

 Braća Nikola i Mladen Mojović iz Rogatice su teško bolesni, a jedini lijek je transplantacija bubrega. Zahvaljujući humanosti ljudi uz pomoć kojih je sakupljeno 80.000 maraka, Nikola je u Francuskoj bolnici dobio nove bubrege, dok za Mladenovu operaciju nedostaje još 30.000 maraka.

"Apelujemo na sve građane Republike Srpske da se uključe u akciju kako bi pomogli ovom mladiću", rekla je Topalić.

Organizatori poručuju - za sreću je potrebno samo zdravlje. Stoga, usrećimo večeras porodicu Mojević, odazovimo se na ovu humanu akciju i pomozimo Mladenu da ozdravi.