latinica  ћирилица
18/05/2016 |  18:48 ⇒ 20:55 | Autor: RTRS

Radnik osvojio Kup BiH! (VIDEO)

U uzvratnoj utakmici finala Kupa BiH Radnik iz Bijeljine na domaćem terenu savladao je tuzlansku Slobodu rezultatom 3:0 i ovogodišnji je pobjednik Kupa BiH. Bijeljinski klub obezbijedio je nastup na evropskoj sceni naredne sezone.
FK Radnik - Foto: SRNA
FK RadnikFoto: SRNA

Radnik je poveo u petoj minuti kada je Dušan Hodžić prošao dva igrača gostujućeg tima i prevario golmana Pirića. Do kraja poluvremena utakmica je protekla u znaku inicijative domaćih, ali bez  pravih prilika.Gosti nisu imali ni pokušaja da ugroze gol domaćih.

U igri ekipe Husrefa Musemića itekako se osjetilo odsustvo Zajka Zebe, koji je dobio crveni karton u prvom duelu odigranom u Tuzli.

I ovog puta gosti su dobili crveni karton, tačnije trener Husref Musemić, kojeg je na početku drugog poluvremena isključio sudija Ognjen Valjić zbog prigovora.

Radnik- Bijeljina

U nastavku su Tuzlaci bili nešto agilniji, ali bez rezultata. I onda u 64. minuti nova erupcija oduševljenja na tribinama među domaćim navijačima.

Samir Memišević je pogodio nakon velike gužve pred golom gostiju i već tada je bilo jasno da će Radnik osvojiti trofej Kupa BiH.

U 63. minuti susreta glavni sudija Ognjen Valjić isključio je trenera Slobode Husrefa Musemića zbog prigovora.

Radnik- Bijeljina

Domaći tim je iskoristio nervozu Slobode i golom kapitena Samira Memiševića udvostručio vodstvo na 2:0. Isti igrač pogodio je za 3:0 u 87. minuti. Prvi meč u Tuzli završen je rezultatom 1:1 što znači da u Bijeljini neće biti produžetaka. Radnik vodi ukupnim rezultatom 4:1.