latinica  ћирилица
30/05/2016 |  10:41 | Autor: SRNA

Anketa: Većina građana za odlazak Karamarka

Skoro dvije trećine anketiranih /67 odsto/ smatra da Tomislav Karamarko, lider HDZ-a, treba da ode sa mjesta prvog potpredsjednika Vlade Hrvatske zbog afere "MOL".
Tomislav Karamarko (Foto: Damjan Tadić/EPH) -
Tomislav Karamarko (Foto: Damjan Tadić/EPH)

Većina ispitanika /59 odsto/ misli da postoji odgovornost Tomislava Karamarka u slučaju "Konsultant" u aferi "MOL", a 15 odsto smatra da nema njegove krivice.

Istraživanje koje je sprovela "Nova TV" pokazuje da 35 odsto ispitanika smatra da će Karamarku u Saboru biti izglasano povjerenje, a 33 odsto da će biti izbačen iz Vlade i da će se Vlada raspasti.

Prema anketi, 56 odsto ispitanika misli da su potrebni novi izbori, a 16 odsto misli da je rješenje ostanak vlade u ovom sastavu.

Dvanaest odsto vjeruje da je rješenje nova većina sa HDZ-om, ali bez MOSTA, a devet odsto je za vladu sa MOSTOM i SDP-om, bez HDZ-a.

Prema anketi, 66 odsto ispitanika misli da će MOST ostati pri svojoj odluci da se glasa o povjerenju Tomislavu Karamarku, a 20 odsto vjeruje da će se predomisliti.

Ako Božo Petrov, lider MOSTA, sa partnerima ne uspije srušiti Tomislava Karamarka, treba dati ostavku u Vladi, smatra 50 odsto ispitanika.