latinica  ћирилица
30/05/2016 |  12:40 ⇒ 13:05 | Autor: SRNA

Pendeš i Buljević o unapređenju saradnje u oblasti bezbjednosti

Ministar odbrane BiH Marina Pendeš i ministar odbrane Hrvatske Јosip Buljević razgovarali su danas u Sarajevu o unapređenju saradnje u oblasti bezbjednosti koju bi, kako su ocijenili, trebalo podići na viši nivo.
Ministar odbrane BiH Marina Pendeš i ministar odbrane  Hrvatske Јosip Buljević - Foto: SRNA
Ministar odbrane BiH Marina Pendeš i ministar odbrane Hrvatske Јosip BuljevićFoto: SRNA

Pendeševa je zahvalila Ministarstvu odbrane Hrvatske i Ministarstvu inostranih poslova koji posljednjih nekoliko godina intenzivno lobiraju za BiH kada je riječ o evroatlantskim i evropskim integracijama.

"Regionalna saradnja predstavlja veoma bitno pitanje, ne samo između naše dvije zemlje, već i sa Crnom Gorom koja postaje članica NATO-a, te sa Srbijom i ostalim zemljama", rekla je Pendeševa na konferenciji za novinare.

Ministar odbrane Hrvatske naveo je da ova zemlja daje punu podršku evroatlantskom i evropskom putu BiH.

"Hrvatska želi da vidi BiH kao članicu evropske i NATO porodice što prije i BiH će na tom putu imati punu podršku Vlade Hrvatske i njenih institucija", rekao je Buljević.

On je naveo da će Ministarstvo odbrane Hrvatske dati punu podršku BiH na putu ka NATO-u, u vidu tehničke pomoći i lobiranja.

"Mi smo susjedne zemlje, istorijski smo upućeni jedni na druge i naša je želja da zajedno gradimo uspješnu budućnost", poručio je Buljević.