latinica  ћирилица
31/05/2016 |  16:35 ⇒ 01/06/2016 | 12:12 | Autor: RTRS

Milinović: Dugovi BHRT-a prema RTRS-u su ogromni

Generalni direktor RTRS, Draško Milinović, izjavio je da razumije probleme u kojima se našao BHRT, ali da nije siguran da Upravni odbor BHRT može donijeti odluku o privremenom gašenju signala.
Draško Milinović - Foto: RTRS
Draško MilinovićFoto: RTRS

Milinović ocjenjuje da takvu odluku mogu donijeti samo osnivači i to uz kvalitetno obrazloženje koje Upravni odbor BHRT juče nije dao.
“Apsolutno su netačne informacije da RTRS duguje BHRT” kaže Milinović. 

"Kada bi RTRS sabrala samo dugovanja koja BHRT-a ima prema RTRS-u za korišćenje analognih linkova, taj iznos koji je juče saopšten, bio bi anuliran, a da ne govorim o marketingu i svemu ostalom što RTRS potražuje” kaže Milinović.
Generalni direktor RTRS istakao je i činjenicu da je u Federaciji BiH u poslednjih nekoliko godina broj pretplatnika opao za 240 hiljada, u enitetu u kojem su Federalna televizija i BHRT dužni da naplaćuju pretplatu, samo po tom osnovu gubici RTRS su milionski.
"Kako je moguće da javni emiter koji od pretplate uzima 50 odsto prikupljenog iznosa, dovede sebe u takvu situaciju? Dok Federalna TV i RTRS koji dobijaju po 25 odsto, nemaju takve probleme?”, upitao je Milinović.
Komentarišuću dug BHRT za prenos sportskih događaja, Milinović je rekao da je razgovarao sa direktoricom Evropske radiodifuzne unije i da je dogovreno da dug BHRT ne utiče na emitovanje sportskih događaja za koje je pravo emitovanja otkupila RTRS.
Milinović je ponovio da neće dozvoliti da RTRS postane talac BHRT-a.