latinica  ћирилица
15/06/2016 |  14:15 ⇒ 17:54 | Autor: SRNA

Lukač: Biće formirane dvije nove uprave MUP-a (VIDEO)

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač najavio je da će u narednom periodu biti formirane dvije nove uprave za borbu protiv organizovanog i teškog kriminaliteta i za policijsku podršku.
Dragan Lukač - Foto: RTRS
Dragan LukačFoto: RTRS

- U okviru uprave za policijsku podršku naći će se, osim visokotehnološkog kriminaliteta, forenzika i sve aktivnosti koje su zajedničke za sve ostale uprave i centre MUP-a - rekao je Lukač novinarima u Banjaluci u pauzi Proširenog kolegijuma ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske.

On je istakao da će novom organizacijom MUP-a ova institucija mnogo bolje funkcionisati i odgovoriti svim zadacima.

Lukač je istakao važnost specijalizovanja policajaca za određene segmente, prije svega, najteža krivična djela poput ubistava, razbojništava i slično.

Komentarišući jučerašnji događaj u Zvorniku, Lukač je rekao da nema elemenata krivičnog djela terorizma, te da je riječ o licu koje ima određenih psihičkih problema.

- Očigledno da je riječ o nasilju u porodici. S obzirom da je nanio teške tjelesne povrede majci i ranio oca, kvalifikacija djela će vjerovatno biti izazivanje opšte opasnosti i pokušaj ubistva - naveo je Lukač.

On je dodao da nema pokazatelja da je ovo lice u bilo kakvim terorističkim organizacijama.

Lukač je ocijenio da nema nikakvih promjena u paradžematima u Federaciji BiH, odnosno da i dalje žive po svojim pravilima i ne poštuju zakone BiH, zbog čega mogu potencijalno biti mjesta za razvoj terorista.

On je naveo da se sve veći broj regrutovanih ljudi u tim kampovima za sirijska ratišta sada vraćaju u BiH.