latinica  ћирилица
19/06/2016 |  21:31 ⇒ 21:34 | Autor: SRNA

Trebinje- Ljetna škola sporta okupila 1.100 sportista

Ministarka porodice, omladine i sporta Republike Srpske Јasmina Davidović večeras je u Trebinju otvorila Ljetnu školu sporta Republike Srpske u kojoj će učestvovati oko 1.100 sportista iz 18 sportskih saveza.
Trebinje - Otvorena "Ljetna škola sporta Republike Srpske" - Foto: SRNA
Trebinje - Otvorena "Ljetna škola sporta Republike Srpske"Foto: SRNA

Јedan od osnovnih ciljeva ove sportske manifestacije je omasovljenje sporta, a resorno ministarstvo podržava ovakve projekte kojima se omladina motiviše da se u što većem broju uključi u sportske discipline, rekla je ministarka.

Ona je istakla odličnu saradnju sa sportskim savezima Republike Srpske, sa gradonačelnikom Trebinja Slavkom Vučurevićem i gradom Trebinjem, jednim od organizatora. Davidovićeva je naglasila da Trebinje svojom infrastrukturom i terenima pruža odlične uslove za treniranje i boravak, zbog čega se savezi već 15 put odlučuju da treniraju u ovom gradu.

Ministarstvo porodice Srpske je ove godine je u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta Srbije, na osnovu Memoranduma o saradnji u oblasti sporta i omladinske politike, omogućilo boravak za 50 mladih sportista, njihovih trenera i sportskih radnika iz Srbije.

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević zahvalio je sportskim savezima za ukazano povjerenje i istakao da je Ljetna škola sporta dobra promocija jer tu borave vrhunski sportisti, olimpijski pobjednici i svjetski prvaci.

Vučurević je posjetio i da sa područja Hercegovine, odnosno Trebinja, potiču sportske veličine, koje su se uvrstili među najveće svjetske zvijezde poput braće Grbić, Dejana Bodiroge, Predrag Danilovića i drugih.

Direktor Јavne ustanove Trebinjesport Miodrag Mrdić rekao je da su reprezentativni sportski objekti spremni da prime sve sportiste, a da je spremna i obnovljena sportska dvorana "Miloš Mrdić".

Sportistima se obratio i promoter ovogodišnje Ljetne škole sporta proslavljeni odbojkaš Vasa Mijić, koji je mladima govorio o svojim iskuststvima, a istakao je i da je iznenađen masovnošću kapma i odličnom organizacijom.

Ljetna škola sporta trajaće do 21. avgusta, a prvih sedam dana boraviće 190 odbojkaša i njihovi treneri.