latinica  ћирилица
20/06/2016 |  16:51 ⇒ 20:37 | Autor: RTRS

Mićić: U Skupštinu tek nakon odluke suda (VIDEO)

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić izjavio je da on ni SDS neće učestvovati u radu Skupštine grada sve dok sud ne donese odluku da li su smjene gradskih funcionera sprovedene na zakonit način.
Mićo Mićić - Foto: SRNA
Mićo MićićFoto: SRNA

Optužio je novu skupštinsku većinu da se isključivo bavi kadrovskim pitanjima i da nije pokrenula nijedan projekat vrijedan za građane Bijeljine. Predstavnici nove lokalne vlasti u Bijeljini kažu da su promjenom skupštinske većine spriječene dalje nezakonite radnje i zloupotrebe budžetskog novca u predstojećoj predizbornoj kampanji. 

Nova skupštinska većina smijenila je za kratko vijeme oko pedeset funkcionera, a osim načelnika gradskih odjeljenja i direktora lokalnih preduzeća i ustanova, smijenjeni su i članovi skupštinskih komisija koji ne pripadaju strankama u vlasti Bijeljine, naveo je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

- Nećemo učestvovati u radu Skupštine sve dok se ne riješi pitanje nelegalnih smjena. Sud još nije donio odluku, kad sud donese odluku mi ćemo je ispoštovati bilo kakva da bude, da li je u skladu sa zakonom smijenjen zamjenik gradonačelnika, načelnici, i u skladu sa tom odlukom ćemo se mi ponašati - rekao je Mićić.

Mićić je ipak, naveo da poštuje novu skupštinsku većinu, koja neosporno ima 16 odbornika. Odbacuje optužbe da opstruiše preuzimanje gradskih odjeljenja od strane novih načelnika, rekavši da sa trojicom od njih već sarađuje, dok je za nove načelnike u odjeljenjima za privredu i stambeno-komunalne poslove, naveo da su ga izdali. Predstavnici nove skupštinske većine kažu da im je osnovni cilj bio da spriječe nezakonito zapošljavanje, nepotizam i trošenje javnog novca u predizbornoj trci, za šta su bila pripremljena i nova zaduženja.

- Spriječili smo kriminal Miće Mićića i spriječili smo da se sredstva iz budžeta troše na nelegalan način. Što se tiče zaduženja mi znamo da gospodin Mićić zna samo da se zadužuje i slobodno neka se on privatno zadužuje koliko god hoće i neka uđe privatno u predizbornu kampanju - kaže Dragan Đurđević, predsjednik Skupštine.

Predstavnici nove skupštinske većine okupljene oko SNSD-a zatražili su i da upravna inspekcija utvrdi da li je bilo nepoštovanja zakona prilikom zapošljavanja administrativnih radnika i savjetnika u gradskoj upravi.