latinica  ћирилица
20/06/2016 |  17:47 | Autor: sputniknews.com

Patrušev: U toku kampanja za obuzdavanje Rusije

Na svjetskoj političkoj sceni u toku je kampanja obuzdavanja i pritiska sankcijama protiv Rusije radi ograničavanja njene političke i ekonomske aktivnosti, izjavio je u Kalinjingradskoj oblasti sekretar Savjeta bezbjednosti Rusije Nikolaj Patrušev.

"Međunarodna situacija se komplikuje. Protiv Rusije, radi ograničavanja njene političke i ekonomske aktivnosti, odvija se kampanja obuzdavanja i pritiska sankcijama. SAD i njihovi partnera iz NATO-a preduzimaju mjere za približavanje vojne infrastrukture prema ruskoj granici“, rekao je Patrušev na sjednici Sjaveta bezbjednosti Rusije.

On je naveo da se istovremeno u medijima pretjerano insistira na temi "ruske vojne prijetnje". Toj senzaciji su se aktivno priključile i Poljska i baltičke države, konstatovao je sekretar Savjeta bezbjednosti Rusije.

"Rusija je prinuđena da preduzima recipročne mjere, kako u političkoj, tako i u ekonomskoj i vojnoj sferi. Osnova realizacije tih mera je Strategija nacionalne bezbjednosti Rusije koju je utvrdio predsjednik Rusije krajem 2015. godine", dodao je Patrušev.