latinica  ћирилица
29/06/2016 |  08:53 ⇒ 09:16 | Autor: SRNA

Đinping: Otvorena nova istorijska stranica razvoja dvije zemlje

Predsjednik Kine Si Đinping zahvalio je premijeru Srbije Aleksandru Vučiću za gostoprimstvo prilikom nedavne posjete i poručio da je tokom njegovog boravka u Beogradu otvorena nova istorijska stranica razvoja dvije zemlje.
Si Điping - Foto: Getty Images
Si ĐipingFoto: Getty Images

Đinping je u pismu premijeru Srbije naveo da ga je duboko dirnulo prijateljstvo koje su Vučić lično i srpski narod pokazali prema kineskom narodu.

On je dodao da cijeni to što Vučić odlučnošću i pozitivnim stavom podstiče suštinsku saradnju Srbije sa Kinom, saopšteno je iz Vlade.

Đinping ocjenjuje da je uspješna posjeta još jednom dokazala iskreno prijateljstvo dvije zemlje i dva naroda, te da pokazuje dobre trendove i neograničene potencijale za razvoj odnosa dvije zemlje.

"Želim da sa Vama i svim srpskim liderima i dalje ulažem napore kako bismo povećali uzajamno strateško povjerenje, produbili konkretnu saradnju u svim oblastima, ojačali komunikaciju i koordinaciju u međunarodnim poslovima za dobrobit naša dva naroda i očuvali svjetski mir i razvoj", rekao je Si Đinping.