latinica  ћирилица
30/06/2016 |  12:38 ⇒ 12:48 | Autor: RTRS

Dragan Kojić kandidat SzP za gradonačelnika Zvornika

Zajednički kandidat SDS-a, PDP-a, SRS RS-a, NDP-a i Stranke napredna Srpska za gradonačelnika Zvornika na oktobarskim izborima biće direktor zvorničkog preduzeća "DAŽ" Dragan Kojić.
Dragan Kojić - Foto: RTRS
Dragan KojićFoto: RTRS

Kandidatura Kojića je rezultat dogovora stranaka koje čine Savez za promjene u Zvorniku. Glavni odbor SDS-a birao je između njega i predsjednika gradskog odbora Dragomira Vasića. Vasić je sam prepustio kandidaturu Kojiću, zbog optužnice koju je protiv njega pokrenulo Tužilaštvo BiH, a u vezi sa događajima u Srebrenici.

"Optužnica koja je podignuta protiv mene je spriječila moju kandidaturu. Suđenje će sigurno trajati još tri godine, mislim da bi bilo nekorektno, pa čak i sebično prema građanima ići u kandidaturu sa jednom takvom hipotekom" - naglasio je predsjednik gradskog odbora SDS-a Dragomir Vasić.

Vasić je istakao da je Kojić uspješan privrednik, prethodno uspješan sportista i čovjek koji bi trebao dobiti povjerenje Zvorničana.

"Očekujem punu podršku gospodinu Kojiću za gradonačelnika i vjerujem da će on dobijeno povjerenje građana opravdati" - podsjeća Vasić.

"Desetogodišnju vladavinu SNSD-a u Zvorniku želimo prekinuti i uvjereni smo u dobar rezultat u oktobru", istakli su predstavnici koalicije.

"Odlučili smo da podržimo kandidata Saveza za promjene, ubjeđeni smo u dobar izborni rezultat kako gospodina Kojića tako i Partije demokratskog progresa "- rekao je Darko Pašalić iz gradskog odbora PDP-a.

Kojić je izrazio zahvalnost na podršci koalicionim partnerima, ali i SDS-u koji ga je predložio.

"Smatram da su Zvorniku potrebne ozbiljne promjene. Mogu dati veliki doprinos u razvoju našeg grada. Očekujem zanimljivu izbornu kampanju, podršku građana i pobjedu na izborima" - istakao je Dragan Kojić.