latinica  ћирилица
01/07/2016 |  09:21 | Autor: TANЈUG

Vulin: Žao mi je što su Majke Srebrenice dio političke igre

Žao mi je što su Majke Srebrenice dozvolile da budu dio "jedne licemjerne politicke igre", rekao je danas ministar za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin komentarišući najnovije poruke da državni vrh Srbije nije poželjan na obiležavanju godišnjice zločina u Srebrenici.
Aleksandar Vulin - Foto: TANЈUG
Aleksandar VulinFoto: TANЈUG

Vulin je na RTS-u rekao da takvo ponašanje, retorika i vrijeđanje Srbije ne može proći bez reakcije i tragova u odnosima.

Vulin je dodao da je premijer Aleksandar Vučić imao hrabrosti da ode u Srebrenicu, da preživi pokušaj ubistva i da ne dozvoli da se odnosi pogoršaju, ali, kako je rekao, s druge strane nema ko to da cijeni.

Govoreći o predstojećem samitu zemalja Zapadnog Balkana u Parizu, Vulin je rekao da Vučić može svakog da pogleda u oči, ali da nije siguran da i drugi premijeri to mogu da učine.

Vulin je poručio da od zvaničnika Srbije nikada nisu došli loši signali i da nikad nije napravljen gest koji bi mogao da izazove nestabilnost.

Nema masovnih grupa migranata u Srbiji

Vulin je izjavio da na teritoriji Srbije nema masovnih grupa migranata i da je trenutno u smještajnim kapacitetima 538 izbjeglica, a na prelazima Horgoš i Kelebija ih ima do 200.

Komentarišući probu ograde koju je Hrvatska izvela na prelazu Batina, Vulin je rekao da je bio zatvoren regularan prelaz i da se nada da takvih poteza više neće biti.

Vulin je rekao da hrvatski zvaničnici nikom nisu javili za taj potez i da je srpska strana cijeli dan protestovala da bi se na kraju reklo da je to vježba.