latinica  ћирилица
01/07/2016 |  11:10 | Autor: RTS

Del Boske napušta reprezentaciju Španije?

Nije ni moglo da bude drugačije. Visente del Boske je objelodanio da se povlači sa mjesta selektora Španije. To čini nakon ispadanja šampiona Evrope iz osmine finala turnira u Francuskoj, ali je izvjesno da bi i uspješnije izdanje „furije rohe" na kraju dovelo do rastanka.
Visente del Boske - Foto: Wikipedia
Visente del BoskeFoto: Wikipedia

Del Boske, koji ima 65 godina, nekoliko puta je naglasio da će napustiti reprezentaciju Španije nakon Evropskog prvenstva.

“Bez sumnje, nemam namjeru da ostajem trener. Bez obzira na rezultate na Evru, nisam imao sumnju kakva će biti moja budućnost", rekao je Del Boske, koji će ostati na položaju do isteka ugovora posljednjeg dana ovog mjeseca.

Nekoliko je trenera koji se spominju kao moguće zamjene. Ernesto Valverde je vezan jakim ugovorom sa Atletikom iz Bilbaoa, pa su veći izgledi da selekciju preuzme Hoakin Kaparos ili Žulen Lopetegi, nekadašnji selektor mlade selekcije Španije.

“Marka" prenosi da prednost u ovom trenutku ima Kaparos, koji je favorit Anhela Marije Viljara, predsjednika saveza. On sam, nekada trener Sevilje, Viljareala, Levantea i Atletiko Bilbaoa, je priznao da bi itekako volio da preuzme nacionalni tim.

Visente del Boske, koji se smatra jednim od trenera koji je najbolji kada treba uspostaviti i onda održavati dobre odnose sa igračima, bio je prvak svijeta sa Španijom i šampion Evrope dvije godine potom (2010. i 2012. godine). Vodio je tim i na Mundijalu u Brazilu, kada se Španije i nije previše istakla.

Španiju čekaju mečevi u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a u grupi se nalaze sa timom koji ih je i savladao u Francuskoj, Italijom.