latinica  ћирилица
01/07/2016 |  13:34 | Autor: SRNA

Crnogorska kampanja za članstvo u NATO doživjela poraz

Crnogorska kampanja za članstvo u NATO doživjela je poraz, a na to ukazuje ostavka glavnog koordinatora kampanje Veska Garčevića i to što su se istraživanja javnog mnjenja pokazala kao netačna, saopšteno je iz crnogorske opozocione Demokratske narodne partije.

"Razrješenje Garčevića sa mjesta vršioca dužnosti generalnog direktora Generalnog direktorata za NATO i politiku bezbjednosti u Ministarstvu spoljnih poslova, predstavlja vraćanje u realnost i mirenje sa činjenicom da je napadna medijska kampanja za priključenje NATO doživjela fijasko", naveo je član Predsjedništva DNP-a Aleksandar Sekulić.

On je ocijenio da su Garčević i Vlada Crne Gore "morali da se probude iz sna projektovanih velikih brojki podrške, koje su kroz lažna istraživanja javnog mjenja servirana crnogorskoj javnosti".

Sekulić je naveo da će Garčević ostati upamćen kao kreator jedne od "najneuspješnijih NATO promotivnih kampanja".

"Posebno će ostati upamćeni promotivni spotovi sa poznatim ličnostima u režiji NATO promotera, čije je premijere gotovo uvijek pratilo distanciranje glavnih aktera, uz optužbe da su prevareni i zloupotrijebljeni", naveo je Sekulić.