latinica  ћирилица
01/07/2016 |  13:40 | Autor: SRNA

Osnovan gradski odbor Asocijacije "Stvaraoci Republike Srpske" u Banjaluci

U Banjaluci je formiran Gradski odbor Asocijacije "Stvaraoci Republike Srpske", za čijeg predsjednika je izabran profesor na banjalučkom Ekonomskom fakultetu Goran Popović.
Banja Luka: "Stvaraoci Republike Srpske" - Foto: SRNA
Banja Luka: "Stvaraoci Republike Srpske"Foto: SRNA

Predsjednik Asocijacije "Stvaraoci Republike Srpske" Momčilo Krajišnik izrazio je zadovoljstvo što su dobili podružnicu u Banjaluci, navodeći da grad na Vrbasu to zaslužuje.

"Prisjetimo se da smo u Banskom dvoru u Banjaluci 12. maja 1992. godine na prvoj ratnoj skupštini osnovali Vojsku Republike Srpske. Kasnije je sve išlo prema konačnom cilju - a to je stvaranje Republike Srpske", rekao je Krajišnik, nakon osnivačke skupštine Gradskog odbora Asocijacije.

Novoizabrani predsjednik Gradskog odbora Asocijacije Goran Popović rekao je da će se zalagati za afirmaciju Asocijacije i brojnije članstvo.

"U Banjaluci imamo 50 članova koji su u jednom istorijskom periodu pomogli stvaranje Republike Srpske. I dalje ćemo se držati dalje od svih političkih struja i opcija, s ciljem podrške jačanju instutucija Srpske. Ne treba da potpirujemo nove političke ratove i bitke koje Republici ne donose ništa dobro, osim pojedincima", rekao je Popović.

Tokom osnivanja banjalučke podružnice Asocijacije "Stvaraoci Republike Srpske" promovisane su i tri Krajišnikove knjige - "Kako se rađala Republika Srpska", "Јači od sile i sudbine" i "Krajišnici".

Prva knjiga je, kako je rekao Krajišnik, usko vezana za "Stvaraoce", druga je dug prema njegovoj familiji koja potiče iz Krajine, a treću je napisao s ciljem da ovjekovječi ljude, događaje i dokumenta u vezi sa borbom za stvaranje Republike Srpske.