latinica  ћирилица
02/07/2016 |  10:23 ⇒ 10:58 | Autor: SRNA

Počela Višegradska regata

Više od 50 brodića, jahti, čamaca i drugih plovila krenulo je ispod lukova ćuprije na Drini do petnaestak kilometara udaljenog Starog Broda, gdje je odredište ovogodišnje 11. Višegradske regate.
Višegrad - regata - Foto: SRNA
Višegrad - regataFoto: SRNA

Branislav Andrić iz Turističke organizacije Višegrad rekao je Srni da je Višegradska regata krenula sa 450 učesnika iz Republike Srpske i Srbije.

"Višegradska regata specifična je po tome što u ovoj manifestaciji učestvuje najviše ljudi iz Višegrada, a imamo i mnogo učesnika iz susjednih opština", istakao je Andrić.

On je dodao da je cilj regate promocija predjela izuzetne prirodne ljepote, kanjona rijeke Drine i Starog Broda sa željom da se Drina promoviše širom svijeta.

Andrić je rekao da je planirano polaganje cvijeća srpskim stradalnicima kod spomen-obilježja u Starom Brodu, nakon čega se nastavlja do kampa gdje će biti organizovano druženje uz sportske i ekološke aktivnosti.

Organizator tradicionalne turističke i ekološke manifestacije Višegradska regata je Turistička organizacija Višegrad i Ekološko udruženje "Drin-tim" iz Višegrada.